LED Verlichting

LED Verlichting

 

 

Wat is led-verlichting?

De led-lamp is een lamp die in hoog tempo de gloeilamp, spaarlamp en halogeen aan het inhalen is. Deze lamp bestaat uit leds, licht-emitterende-diodes ofwel diodes die licht geven. Een diode is een klein elektronisch component van half geleide materiaal die licht uitstraalt als er stroom doorheen wordt gestuurd. Door een aantal meerdere leds in een lampfitting te plaatsen ontstaat de led-lamp.

Met led-licht kunt u direct en indirect licht ontwikkelenen dit op bepaalde plaatsen laten schijnen, zodat u verschillende sferen kunt creëren. Van gezellige sferen in huis tot bijvoorbeeld functionele sferen in een bedrijfspand. Ook kan led-verlichting heel goed buiten gebruikt worden, bijvoorbeeld als spots.

Omdat led-verlichting direct op volle sterkte brand is het zeer geschikt voor diverse ruimtes. De lamp kan goed tegen het vaak aan en uit doen, maar kan ook prima langere tijd branden. Beide heeft geen effect op de kosten en de levensduur. De lampen zijn in verschillende kleuren en formaten te krijgen, van lampen tot panelen, van tubes tot strips, in bijvoorbeeld RGB kleuren of verschillende wit-variaties (warm wit, daglicht en wit). Op deze manier kan altijd het juiste licht gecreëerd worden. 

Verfijnd zoeken